Aarden

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 17:15

Vakantietijd

Zomervakantie is weer voorbij, weer in het dagelijkse ritme.

Zo fijn, vind ik het altijd als de vakantie begint dat je even niet leeft op uur en tijd. Zo fijn vind ik het ná de vakantie, dat ik weer in het ritme mee ga en juist weer een ritme heb. Dat duurt meestal een week en dan kijk ik terug op een toch wel prettig leven in de vakantie. Geen 'moeten', geen haast, geen klok, gewoon zijn....

Suzanne

Terwijl ik ook niet stil zit in de zomervakantie, maar meestal beweeg ik op andere vlakken. Zoals zelfontwikkeling, leuke dingen ondernemen, dingen onderzoeken, de afgelopen maanden reflecteren, workshops.... dat is dan wel beetje grappig, ik ontdek altijd nieuwe interesses, wil nog meer leren, wil zoveel...

Vuur Element

Tja, dan ga ik mezelf voorbij in mijn enthousiasme.  Mezelf voorbij in mijn energie, mezelf voorbij....

En als ik dit nu terugkoppel naar de natuur, zitten we in de zomer, in het Vuur element. En dat is bij mij dus uit balans, teveel vreugde, teveel enthousiasme. Dan raak je ook uit balans.

TE is nooit goed.

 

Mooi leermoment

Dit was een duidelijk inzicht dat ik kreeg deze vakantie. Een leermoment, een patroon dat telkens weer terug keert totdat ik het wil zien en er aan ga werken.

Het is natuurlijk goed dat je wilt leren, jezelf wilt ontwikkelen. Alleen wil ik het liefst allemaal nu. Nu tegelijk, en daarin drijf ik wat door en put ik mezelf uit. Kan ik dan niet stilzitten? Oh, jawel hoor, daar zit het niet in. Bij mij heeft het te maken met mezelf laten zien, zodat men me opmerkt, mij ziet, mij belangrijk vind, dat ik meetel... oh jeetje, ook weer lekker confronterend. Ik dacht dat ik dit patroon doorbroken had. Ja dat heb ik op privé vlak, persoonlijk, nu speelt het echt op zakelijk gebied. Nu snap ik dat ik zo hard van stapel wil lopen, ik wil me zakelijk bewijzen! Alsof ik dan pas meetel. Mijn hoofd neemt echt een loopje met me.

Ik weet natuurlijk heel goed, dat dat niet hoeft. Ik geloof er namelijk stellig in dat wat goed voor mij is, op mijn pad komt. Dat het universum je daarbij helpt.

Daarom kreeg ik al snel in de gaten dat ik dit patroon te doorbreken heb. Omdat ik mezelf hiermee uitput. Al die plannen die ik NU wil, zijn plannen voor de komende 10 jaar, haha. Mijn leven heeft nu de ruimte niet voor al deze plannen. Ik mag gaan leren om te zijn met waar ik nu ben (ook op zakelijk gebied). Daar van te genieten. Te genieten van het proces, de reis die de komende jaren voor mij in het verschiet ligt met KIKSH.

En zo zal ik nu blijven werken aan een goed fundament voor KIKSH. En heb ik genoeg ruimte voor mijn gezin, voor de kids. Want tja, heel eerlijk, die zijn het aller belangrijkste, hebben mij, ons als ouders nog heel hard nodig. Ook daar 'bouwen' we aan een goed fundament,  een stevige basis, een krachtige 'IK'.

Ik ga mezelf trainen op zakelijk gebied te 'zijn' in het hier en nu. Dat blijf ik ook privé zeker mee doorgaan. Wat een mooi inzicht deze zomer!

Mijn Vuur element ga ik weer in balans brengen en houden. Ik mag gaan Aarden, zakken in mijn lichaam, weer gaan voelen.

'Scheit' hebben aan

Want ik voel heel goed wat ik wil met KIKSH, waar ik naartoe wil werken. Maar hierin neemt mijn hoofd het dus over. En waarom neemt mijn hoofd het dan over? Omdat ik aan de buitenwereld wil voldoen, aan de standaard wil voldoen, volgens mijn 'hoofd'. Alsof mijn 'gevoels'-manier niet klopt, niet oke is.... gek eigenlijk! Want ik weet uit ervaring met mijn vorige business, dat als ik mijn gevoel volg, mijn hart, dan komt het goed. Dat gaat het worden wat ik voor ogen heb ♡.

Dus 'scheit' buitenwereld, wat anderen ervan vinden, of beter weten.... het wordt mijn manier, mijn KIKSH, mijn business.

Overigens zijn het niet de mensen om mij heen die ik hierover hoor. Het zijn stemmetjes in mijn hoofd die zich voordoen als de buitenwereld. Ik zelf laat mezelf dat geloven.

Dus tijd om te aarden. We bevinden ons nu in de Nazomer, in het Aarde-element. Een heel mooi moment om de balans op te maken. Om te kijken hoe je verder wilt, waar je in wilt groeien, maar ook zeker om te kijken naar wat je wilt loslaten. Wat jouw niet meer dient. Want door los te laten, ontstaat er ruimte om weer verder te kunnen groeien.

 

Vertel eens, heb jij nog een mooi inzicht gekregen deze zomer?

 

Namasté,

Liefs Suzanne


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.