MORNING YOGA - Yin/Yang

Morning yoga is een combinatie van Yin yoga en Vinyasa yoga, een combinatie van Yin & Yang.

De dag heerlijk rustig beginnen met zachte yin houdingen, deze bestaan uit zittende en liggende houdingen. Deze houdingen lopen mooi rustig in een flow over richting yang houdingen.

De yang houdingen kunnen variëren van zit, staand en liggende houdingen. Deze houdingen voeren we uit op het ademritme. We gebruiken hierbij de kracht van de spieren en blijven dan ook minder lang in de houding als bij de Yin houdingen.

We sluiten de les altijd af met een Savasana (eindontspanning).

Uitgebreidere informatie over Morning Yoga, klik hier.

EVENING YOGA - Yang/Yin

Evening Yoga is een les waarin we actief beginnen met houdingen op de ademhaling, die goed zijn voor je spieren. Van daaruit bewegen we door naar Yin-houdingen, waarin de mind en ademhaling een grote rol speelt. We blijven langer in deze houdingen en zullen hierbij juist de spieren ontspannen en het bindweefsel gaan stretchen. Dit zorgt voor een flexibel en krachtig lichaam. Een yogales met combinatie van Yin en Yang. Waarbij we de les ontspannend afsluiten met een heerlijke Savasana (=eindontspanning).

Door de les te starten met Yang houdingen kom je makkelijker uit je hoofd en in je lichaam. Waardoor de Yin houdingen voor een nog diepere rust en ontspanning zullen zorgen.

Voel je welkom om het te komen ervaren!

YIN YOGA

Yin Yoga

Een yogastijl waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit & soepelheid van bindweefsel en stimulatie van levensenergie samenkomen. Ondanks dat deze yogastijl erg passief overkomt, kunnen de houdingen toch behoorlijk uitdagend zijn op zowel fysiek als mentaal vlak.

We leven veel in ons hoofd en staan vaak niet in contact met ons lichaam. Yin yoga kan je helpen om beter om te gaan met jouw hectische en drukke leven en weer in contact te brengen met jouw lichaam.

Uitgebreidere informatie over Yin Yoga, klik hier.

OUTDOOR YOGA

Outdoor Yoga

Deze les staat tijdelijk niet meer op het lesrooster. Houd social media, deze website en het lesrooster op momoyoga.com/kiksh in de gaten.

Het lichaam wordt uitgedaagd om krachtige houdingen uit te voeren, maar ook om focus te houden. Focus naar binnen, te observeren wat er op dat moment is aan fysieke sensaties, gedachten en emoties.

Deze les wordt aangepast aan het weer, dus de lessen kunnen ook bestaan uit een combinatie van een wandeling en yogahoudingen of yogahoudingen alleen. De les varieert per keer, Yang houdingen uit de Vinyasa les worden gecombineerd met Yin houdingen. De ene keer meer Yin, andere keer meer Yang.

Bij deze les neem je zelf een mat & grote badhanddoek mee.

Locatie: Heideweg 1b te Dinther/Loosbroek

 

Uitgebreidere informatie over Outdoor Yoga, klik hier.

 

VINYASA YOGA / POWER YOGA

Vinyasa Yoga

Deze les staat nu tijdelijk niet op het lesrooster. Deze vorm yoga komt ook voor in Morning Yoga en Evening Yoga.

Vinyasa yoga (of Power Yoga) is een actieve en dynamische vorm van yoga en is afgeleid van Ashtanga Yoga. Tijdens de lessen wordt gewerkt met wisselende series, bestaande uit krachtige houdingen, die op het ademritme wordt uitgevoerd. Hierdoor maak je steeds meer verbinding met je lichaam, kom je steeds meer bij jezelf.

Uitgebreide informatie over Vinyasa Yoga, klik hier.

 

Yoga Special

YOGA SPECIAL

Laat jezelf deze avond tijdens de Yoga Special helemaal onderdompelen in een fijne, warme sfeer. Een cadeautje voor jezelf!

Deze Yoga Special is een uitgebreide Yin yogales met als afsluiting yoga Nidra.


Bij Yin Yoga ga je op een langzame manier in een houding en blijf je langer in een houding. Hierbij ga je het bindweefsel stretchen en je spieren ontspannen.
Dit zorgt voor rust en ontspanning in lichaam en geest. Yin Yoga helpt je het bindweefsel te versterken en stress te verminderen.

De les zal worden afgesloten met Yoga Nidra.
Hierbij kom je in een diepe ontspanning, het staat dan ook wel bekend als de ‘yogische slaap’.
Het doel van Yoga Nidra is om een diepe fysieke, mentale en emotionele ontspanning te bereiken tijdens een begeleide meditatie.
Yoga Nidra helpt je bij het verminderen van stress, spanning, angst, slapeloosheid.
Het bevordert je diepe innerlijke rust.


Echt een verwenmoment voor jezelf & voor je lichaam. Tot rust komen en diepe ontspanning ervaren in de alledaagse hectiek.

Tijdens een Yoga Special wordt er gebruik gemaakt van essentiele olie en wordt de les afgesloten met een heerlijke kop thee.