Loslaten en ruimte creëren

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 21:41

Naar binnen keren

De herfst is begonnen. Een prachtige jaargetijde vind ik zelf, de mooie kleuren, de frisse ochtenden met een heerlijke najaarszon….

Maar ook een periode waarin ik weer meer naar binnen keer. De zomer is voorbij, het uitbundige maakt plaats voor meer rust en bezinning. Meer yin, meer rust en kalmte op weg naar de winter.

Een periode dat ik mezelf ook aankijk. Hoe sta ik ervoor? Wat geeft me energie en wat blokkeert me? Dit kan heel breed zijn van spullen, tot mensen of werk. Ik vind het belangrijk om dan eerlijk naar mezelf te zijn, te kijken.

Als je daarbij stil staat, voel je meestal wel al van binnen hoe en wat. Tja, dat even stil staan en naar binnen keren kan al heel uitdagend zijn. Laat staan om ook nog eens te onderzoeken wat je in de weg staat, wat los gelaten mag worden, zodat er weer ruimte gecreëerd wordt voor nieuwe dingen, nieuwe ontwikkelingen.

Lichamelijke klachten

En zo ik dus ook. Deze keer hielp mijn lichaam mij een handje. Want blijkbaar stond ik niet genoeg stil om er zelf achter te komen wat mij teveel energie kostte, me dus afremde in mijn ontwikkeling en groei. Ik kreeg lichamelijk klachten, krampen in beide benen, onrust, en ik voelde dit de hele dag door, overdag en s’avonds. Dus kwam ook slaap tekort door onrustige, slapeloze nachten. Ik was extreem vermoeid, waardoor ik elke middag even naar bed ging om bij te tanken. Ik nam extra magnesium, want eerder was dat een symptoom dat ik magnesium tekort had. Maar het hielp niet, dat was het deze keer niet.

Dus raadpleegde ik mijn homeopaat. Ze keek mee en gaf heel duidelijk aan, dat mijn benen rust wilde (onrustige benen) en ik maar door bleef lopen. Iets deed ik, hield ik me aan vast wat mij dus onrust gaf en mijn systeem blokkeerde. Iets deed ik waar ik geen energie uithaal, maar wel mee door bleef gaan.

Wat een mooi signaal van mijn lichaam! En hoe belangrijk is het om daar naar te luisteren. Wij mensen, menen altijd maar door te gaan. Dit is ook wel de maatschappij waarin we leven, maar in mijn ogen echt niet gezond. Hierdoor mis je zoveel signalen totdat je lichaam het heft in handen neemt en de klachten alleen maar erger en groter worden.

Dus neem elk signaal van je lichaam serieus!!

Onderzoek

Ik ging op onderzoek uit en ik bleek me zo vast te houden aan mijn Outdoor Yogales. Ik geloof in deze les, ik ervaar buiten yoga zelf als heerlijk en een in en met de natuur. Dit wil ik zo graag overbrengen op mijn medemens. Terwijl ik met heel veel liefde en energie deze lessen telkens weer neerzetten  voor een paar lieve deelnemers. Werd het mij nu echt teveel. Het ging mij energie kosten ipv dat het me energie gaf. De les kwam niet van de grond, er kwamen niet meer deelnemers, terwijl ik er maar aan bleef trekken en alles uit de kast haalde om de groep te laten groeien….

Ik beet me er teveel in vast, het ‘moest’ lukken….. dat is natuurlijk de verkeerde energiestroom…. Hier liep ik in vast. Diep van binnen wist ik het wel, maar ik wilde er niet naar luisteren…..totdat mijn benen aangaven dat ik moest stoppen met rennen en stil mocht komen staan….

Je lichaam helpt jou

Ik besloot deze Outdoor Yogales voor nu te stoppen. Heel jammer, maar tegelijkertijd gaf het me meteen ruimte om de andere lessen te verdiepen. Het voelde eigenlijk heel fijn dat ik deze les ‘even’ niet hoef te geven. De onrust in mijn benen ebde weg….na twee dagen voelde ik me weer prima, waren mijn klachten verdwenen!

Dus lieve mensen, neem elk signaal van je lichaam serieus!! Leer luisteren naar je lichaam, voel! Je lichaam is een super krachtig en intelligent systeem die jou wil helpen om verder te groeien en te ontwikkelen. Je lichaam is er voor jou! Je lichaam laat jou niet in de steek, maar wil jou van alles vertellen, luister daarnaar….

 

Namasté,

Liefs Suzanne


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.