YIN YOGA

De Westerse manier van leven

De meeste yogastijlen, zoals wij die kennen in het Westen, zijn meestal Yang georiënteerd. Gericht op presteren, vooruitgang, activiteit, het nemen van beslissingen. Maar als we langdurig teveel Yang energie hebben en te weinig Yin dan kunnen piekeren, uitputting en burn-out het gevolg zijn. We luisteren vaak pas naar onszelf als we al uit balans zijn en hierdoor een verwonding hebben of ziek zijn. Om in balans te komen en te blijven hebben we zowel Yin als Yang nodig! De Yin kant van yoga wordt met name terug gevonden in zachtere yogastijlen zoals oa yin yoga.

 

Yin Yoga

Een yogastijl waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit & soepelheid van bindweefsel en stimulatie van levensenergie samenkomen. Ondanks dat deze yogastijl erg passief overkomt, kunnen de houdingen toch behoorlijk uitdagend zijn op zowel fysiek als mentaal vlak. We leven veel in ons hoofd en staan vaak niet in contact met ons lichaam. Yin yoga kan ons helpen om beter om te gaan met onze hectische en drukke levens en weer in contact te komen met ons lijf.

In Yin yoga maken we kennis met de kracht van stilte, met een 'zijn-modus' in plaats van een 'doe-modus', acceptatie, loslaten en naar binnen kijken. Yin yoga activiteit is langzaam, statisch, zacht en met focus op overgave en loslaten. Je leert om de grenzen van je lichaam weer te kunnen voelen. Je krijgt de tijd en de ruimte de eigen grenzen van jouw lichaam en geest te leren kennen. Welk verhaal vertelt jouw lichaam? 

 

Yin & Yang

Yin yoga is een combinatie van de traditionele hatha yoga (de houdingen) en verschillende disciplines uit de Chinese taoïstische traditie. De Chinese geneeskunde is de basis van Yin yoga. Om te kunnen begrijpen wat Yin yoga inhoudt, leg ik je graag het Yin/Yang principe uit. 

Je kent vast het Yin-Yangteken, een van de bekendste Chinese symbolen in het westen. De witte helft van de cirkel is Yang en de zwarte helft is Yin. In het symbool staat een witte punt in de zwarte helft en een zwarte punt in de witte helft en zie je ook een golfbeweging in de middellijn. Deze kenmerken geven de voortdurende wisselwerking van beide krachten aan. Alles is in een bepaalde mate Yin en Yang, je spreekt dus alleen van Yin of Yang in relatieve zin.

Het symbool staat voor balans & harmonie. Balans tussen Yin & Yang, stil & dynamisch, langzaam & snel, vrouwelijk & mannelijk, koud & warm, donker & licht.

Alles in het leven is Yin & Yang, deze tegenstellingen kunnen niet zonder elkaar bestaan, ze vullen elkaar aan.

 

Dinsdag 19:00 - 20:00uur bij MTC Bernheze.

Donderdag 20:15 - 21:15uur bij MTC Bernheze.

Reserveer je les hier.

 

Yin Yang teken

❤︎ VOEL JE WELKOM ❤︎ YOGA IS VOOR IEDEREEN ❤︎ HET IS JE EIGEN PROCES ❤︎ JOUW EIGEN GROEI ❤︎ JOUW KRACHT ❤︎ JOUW INTENTIE ❤︎ JOUW KERN ❤︎


melting heart, yin yoga, yoga, ontspanning, mindful, mindfulness
mindful, mindfulness, ontspanning, rust, yoga, yinyoga, yin yoga, restorative yoga
yoga, yogadinther, yogales, poweryoga, vinyasayoga, yinyoga, heeswijkdinther
yin yoga, yoga, yin en yang

Rating: 4 sterren
5 stemmen