Verbinding voelen

Gepubliceerd op 1 december 2023 om 15:54

Kom tot jouw kern

Deze maand, december, staat in teken van verbinding. In de yogalessen komende weken zal dit thema centraal staan. Verbinden, liefde, verzachten en het openen van je hart.

 

Verbinding met jezelf... als deze goed is, kun je je ook verbinden met een ander.

 

Verbinding met jezelf, je innerlijke kracht.... Heb jij deze al gevonden of is dit weggestopt onder vele lagen?

Jaren ben ik daar naar op zoek geweest. Ik zocht het altijd buiten mezelf, vooral in bevestiging bij een ander dat ik oké ben, dat ik het goed doe ipv vanuit mezelf dat het voor mij goed voelde en ik vertrouwde op mijn eigen ik.

Door verschillende ‘lagen afgepeld’ te hebben, persoonlijke ontwikkeling en ook zeker mijn yogapad, kwam ik weer in verbinding met mezelf, weer tot mijn kern.

Blij als het januari is

Ik verbind me graag met een ander. Dat is moeilijk te omschrijven, maar is een bepaald gevoel, bepaalde energie tussen mij en de ander, dat is er of niet.

De maand december vind ik altijd een lastige en tegenstrijdige maand. Eigenlijk ben ik altijd weer heel blij als het januari is. December staat behoorlijk in het teken van familie, van samen zijn. En ja, ik ben heel graag samen met mijn gezin, knus voor de open haard, samen koken en eten met mijn man en kinderen, de frisse lucht in door te gaan wandelen, heerlijk. Die verbinding is er en die voel ik, wordt zelfs nog intenser door deze dagen.

 

Ik zeg liever met je dierbaren...

Ik vind het lastig als de nadruk zo ligt op alles met familie rondom kerst e.d. De ‘verplichtingen’ hoor ik vaak mensen zeggen, zo jammer. Want als het verplicht voelt, doe je het dan wel voor jezelf? Waarom zit je daar dan, omdat het zo hoort of verwacht wordt? Voelt het dan niet geforceerd?

De decembermaand, feestdagen met familie, je hoort en ziet het overal in de media. Ik noem het liever een feestdagen met je dierbaren, of dit nu je vrienden, buren of familie is, maakt niet uit. Als je die verbinding maar voelt! Meestal gaat dat heel natuurlijk, totdat je merkt dat het niet stroomt. En dan? Zit je dan bij elkaar omdat het zo hoort? Het zo voorgespiegeld wordt? Of luister je naar je hart en breng je de dagen door met mensen waar je je thuis voelt, je jezelf mag en kunt zijn? Waar je energie van krijgt?

En waarom percé met kerst en niet in de weken ervoor of erna?

Dat zou voor veel mensen al veel rust geven, denk ik. In ieder geval bij mij wel. Ik vind het belangrijk om vanuit mijn hart te handelen, maar ook heel moeilijk. Het hier zo opschrijven gaat me makkelijker af dan de uitvoering, haha. Verbinding bij mensen, waar ik het juist zo graag zou willen, maar er niet is. Alsof je er niet bij hoort, alsof je 'vulling' bent, dat doet pijn en maakt verdrietig. Het is die tegenstrijdigheid die ik dan ervaar. En ja, dan kan ik nog zo goed de verbinding met mezelf ervaren, en verbinding zoeken bij een ander. Maar als het van de ander niet komt, werkt het niet. Het is en blijft ook een wisselwerking. Dan komt er het stukje 'accepteren, dat het is wat het is' om de hoek kijken. Zoals we ook vaak in de Yin Yogales leren, oefenen. Dus ik focus op mijn gezin en mezelf en neem op tijd mijn rust.

Hoe sluit jij deze decembermaand af, op een manier dat jouw omgeving van jou verwacht of volg je je hart en handel je daarnaar?

 

Tevens is het ook een mooie periode om terug te kijken naar afgelopen jaar, naar jouw groei. Om rust te nemen, ook in alle feestdrukte, weer te voelen waar je staat en wat je wilt!

Daar meer over in de volgende blog!

 

Maak er een maand van vol met verbinding, liefde en joy! ♡

 

Namasté,

Liefs Suzanne

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.