Acceptatie

Gepubliceerd op 11 januari 2024 om 09:01

Een heel nieuw jaar voor ons... 2024!

Aan het einde van een jaar vind ik het altijd fijn om eens terug te kijken waar ik in ben gegroeid als persoon. Wat de groei is geweest van mijn bedrijf. Maar ook vooral te kijken naar mijn verlangens voor het nieuwe jaar. Te reflecteren….

Hoewel die feestdagen ook ervoor kunnen zorgen dat je geen moment hebt of moeilijk kunt nemen om even te reflecteren, te kijken naar hoe je je leven leeft en wat je eventueel anders zou willen doen en vooral waarmee je door wilt gaan.

Vorig jaar had ik zo ook mijn verlangens opgeschreven voor 2023, nu ga ik deze schrijven voor 2024. Leuk om terug te lezen wat daadwerkelijk is gelukt en gerealiseerd is en ook wat helemaal van de baan is.

2023

Zo wilde ik voor 2023 Stoelyoga opnemen in mijn lesrooster, daarvoor een online programma volgen. Dat laatste heb ik gedaan! Stoelyoga in het lesrooster dat dan niet, maar er zijn wel hele mooie ontwikkelingen elders waar ik in 2024 stoelyoga zal gaan geven vanuit Kiksh.

Mijn opleiding bij de AALO liep vorig jaar nog. Tja deze afronden stond op mijn lijstje, en dat is gerealiseerd. Hoewel het alweer veel langer geleden lijkt dat ik deze heb afgerond.

 

Een extra Power Yogales vanaf september 2023. Dat is een extra Evening Yoga geworden vanaf 2024. Zo had ik ook staan om Outdoor Yoga vanaf mei op te starten. Dit is ook gebeurt, maar deze lessen heb ik uiteindelijk in de ijskast geparkeerd. Vooral omdat mijn lichaam aan ging geven dat dit het niet was, met daarbij te weinig aanmeldingen. Nog steeds blij mee dat ik die stap gezet heb, maar zeg nooit nooit in het nieuwe jaar, wie weet!

Ik had in de planning om te gaan fitnessen, heerlijk en dat is ook gelukt. Elke keer wordt ik daar weer blij van. Ik vind sporten heerlijk om voor mezelf te doen. Ik moet hiervoor wel de deur uit, want thuis zie ik teveel was die nog gedraaid moet worden, het stofzuigen, mijn administratie, etc, hahaha. Dan heb ik er stukken minder plezier van dan dat ik dit buitenshuis kan doen. En bij MTC voel ik me zo thuis, met goede begeleiding is het heerlijk sporten daar!

 

Ik kijk met heel veel tevredenheid terug op 2023, heel veel nieuwe mensen mogen leren kennen die mijn yogalessen komen volgen. De mensen die al kwamen nog beter mogen leren kennen, daar ben ik heel dankbaar voor. Het geeft een hele fijne, warme verbinding met elkaar. Dat vind ik belangrijk en doet me goed!

Acceptatie

Zo hoor ik terug van deelnemers dat ze situaties beter kunnen accepteren, dan voordat ze aan yoga deden. Hoe mooi is dat! Yoga gaat zoveel verder dan alleen op de mat. Ik reik je zoveel mogelijk tools en inzichten aan en hoop dat je daar thuis mee verder gaat. Soms gaat dit automatisch en soms met wat meer moeite.

Zo struggle ik zelf ook nog met een situatie accepteren hoe deze is. Ik zoek daarin iets, wat niet zal gebeuren. Ik zoek iets wat ik mis, maar nooit zal ontvangen. Dat mag ik leren accepteren. Daar mag ik om rouwen, rouwen om dat gemis wat er niet is en ik niet zal ontvangen. Ik dacht dat ik het geaccepteerd had, maar er zijn situaties waarin het toch telkens weer heel duidelijk naar boven komt en dat ik het nog niet volledig geaccepteerd heb, dat het zo intens pijn doet. Misschien duwde ik het wel weg, om het zo niet te hoeven voelen. Misschien gaat acceptatie ook telkens met stukjes en kan dat niet in een keer. Ik mag hierin gaan verzachten, zodat telkens als ik hiermee geconfronteerd wordt dat ik het aankan, in mijn eigen kracht blijf staan, alles blijf overzien, het mag doorvoelen en een plekje geven.

Doel

Een mooie doel om in dit nieuwe jaar aan te werken voor mij als persoon. Wat heb jij voor doelen dit nieuwe jaar?

Een mooi jaar gewenst!

 

Namasté,

Liefs Suzanne

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.